POMmin voitto ja niskalenkki kysymysmerkeistÀ :)

Olin siis viime viikon Portugalissa, POMmissa. Tyttöjen reissuun kuului lÀhinnÀ metsÀÀ, ruokaa, lepoa ja ylenpalttista höpötystÀ samaan ja eri aikaan. Tupamme oli portugalilaiseen tapaan kylmÀ ja netitön, mutta kun kujetti lÀmpöpatteria perÀssÀ, niin ei tullut hypotermiaa ja interneeettihÀn ei ole edes perustarve.

Kisoja oli neljĂ€. Ihan kĂ€sittĂ€mĂ€töntĂ€, ettĂ€ jaksoin juosta ne kaikki ja voitin niistĂ€ kolme, kun vielĂ€ kolme niistĂ€ oli oikeasti pitkiĂ€ matkoja (1h10 ja risat), eikĂ€ mitÀÀn mukapitkiĂ€.  Naisten eliitissĂ€ viivalla oli balttiarallaa 120 osanottajaa, joiden joukkossa paljon myös maajoukkuetykkejĂ€. Viherikköisen maastotaiston jĂ€ljet nĂ€kyykin taas tuliaisina. Ihan niin kuin olis ollut kissatappelussa…noh, nĂ€kisittepĂ€ Haajasen 😉

Tavoite oli siis alunperin satsata apinan raivo kolmanteen eli maailman ranking kisaan (WRE), mutta kun ekaan osakisaan laitoin numerolapun rintaan, niin eihÀn siitÀ höllÀilystÀ enÀÀ mitÀÀn tullut. Kilpailija herÀsi ja onneksi niin, koska hyvinhÀn siinÀ kÀvi. Voitto tuli, pummeja ei paljon mitÀÀn.

Keskarilla siis jÀtin kaasun kotiin suunnistuskenkien kanssa ja keskityin pitÀmÀÀn sykettÀ melko alhaalla. TylsÀÀÀÀÀ, mutta viksua. VÀliajat on tÀÀllÀ ja kartta alla piirrettynÀ. Dataa löydÀt mun Garminista tÀÀltÀ.

Keskari Pommi/ Middle POM

WRE:ssÀ keskityin suunnistamaan viheriköissÀ sujuvasti ja pitÀmÀÀn vauhtia hiipivÀstÀ vÀsystÀ huolimatta loppuuna asti. Onnistuin taas, voitin ja hymyilin. ViimesessÀ kisassa eli takaa-ajossa piti kyllÀ tehÀ kovasti jo töitÀ, ettÀ jaksoi lukea karttaa ja puskea viidakossa. Lopussa tulikin taisteltua pari ylimÀÀrÀistÀkin minuuttia viherikköjÀ vastaan ja voin kertoa, ettÀ jollei sopivaa koloa löytynyt, niin viidakkoveitsi olisi ollut ihan kÀtevÀ lisÀvaruste. (GPS) ja vÀliajat WRE:stÀ ja alla vikan pÀivÀn kartta. Sykedatat tÀssÀ (ei enÀÀ saanu oikein sydÀntÀ pomppimaan, kun lihastasolla oli niin vÀsy..) ja vÀliajat vielÀ tÀssÀ.

POM takaa-ajo/ POM chasing start

Kurkittiin vika pÀivÀ vÀhÀn Sofian kanssa Lissabonia ja eilen matkailtiin tunnin pitkÀksi venyneellÀ lennolla kotiin. Olin ihan puhki, vÀsy ja rÀttinÀ. TÀnÀÀn kÀvin vÀhÀn jo hölkÀllÀ, mutta kehittÀvÀt urheilut saa varmasti jÀÀdÀ tÀltÀ viikolta. Homma on silti hyvissÀ kantimissa. AkillejÀnteistÀ ei tarvitse enÀÀ edes juuri puhua ja normiharjoittelu voi siis vihdoin alkaa ilman jatkuvia varmisteluja. PitkiÀ kisojakin tuli jo viime vuotisen nollan sijaan kolme. Onneksi nÀin lepopÀivien elpymisiin on telkkarissa jÀnnÀÀ taas tarjolla. Nytkin kattelen sivusilmÀllÀ MM-hiihtoja sohvalla. HyvÀ Suomi, ennakkoluulottomasti vaan, mitÀÀn ei ole voitettu, eikÀ menetetty kuin vasta maaliviivan jÀlkeen:D

Scroll to Top