Ennen & jälkeen

 

Viimeiset puoli vuotta on mennyt sorvin ääressä. Aika on juossut, nainen ei. Suunnitelmat ja hermotkin ovat venyneet muodottomiksi. Välillä on meinannut palaa käämit ja vähän muutkin. Odottavan aika on nyt palkittu remontin saralla, urheilussa ei ihan vielä. Asunnossa en muuttaisi mitään. Koti tuntuu heti kodilta, mikä on mahtavaa! 

 

 

Alkuräjäyttelyä / Big bangingKaaos /Chaos

 

Tiilten puhdistusta / Cleaning the brickwallsMaalari maalasi taloa.../painting it whiteLikapyykkiäkin tuli / Working clothes got a bit dirty as wellRankka työ, isot naurut.../ Tough job, big laughs...

Yllä hieman kuvia matkan varrelta. Vaikka välillä tuntui, ettei homma mitenkään valmistu ja tehtävää riittää vaikka koko vuodeksi, niin nyt sitä vaan möllötellään omalla sohvalla, uudessa kodissa ja nautitaan työn hedelmistä. Ihan heti en silti lähtisi vanhan asunnon täyssaneerausta jokaiselle suosittelemaan. Keskeneräinen urakka stressaa ja uuvuttaa nimittäin juuri niin kauan kuin se on valmis.

Toisaalta työ palkitsee ja saa sitten juurikin sitä, mitä tilaa ja haluaa. Me halusimme kunnioittaa vanhaa ja tehdä silti kodistamme modernisti toimivan. Lähes kaikki pinnat ja jopa rakenteita vedettiin uusiksi. Versowoodilta tilattiin vähän liimapuupalkkeja, kun ruvettiin avartamaan tiloja, että yläkerran naapurit eivät tupsahtaisi samaan kerrokseen. Seinäkerrostumien alta etsittiin alla piileskelevät tiiliseinät, joiden putsaus olikin aika sotkuista touhua. Vanhat lankkulattiat kaivettiin esiin ja petsattiin. Uusiksi lattiapinnoiksi valittiin käsinveistettyä tammilankkua. Reseptillä kova into, hyvät työmiehet, makeat kodinkoneet, laadukas keittiö, yksi lato, purkutyömaalta saatuja vanhoja tiiliä, pari tähteä taivaalta ja saimme entisestä läävästä I-H-A-N-A-N kodin.Kieli ulkonaEnsimmäisten kuvien kaaos remontin jälkeen/ The chaos of the forst pics after the renovationTrintylankkua ja vanhaa tiiliseinää/ Colors of our new homeSauna

Kokin nurkka /Cook's corner

Wanha lankkulattia ja pönttöuuni/ The old floor and fireplaceHyvää pääsiäistä! /Happy Easter!

Päivittäiselle pyörälenkille lähdössä/ Starting the daily training towards Lahti

Mitä urheilueloon kuuluu, niin olen viettänyt pieniä pätkiä aikaa myös juoksulenkkareiden päällä. Päivässä kympistä jopa neljäänkymppiin minuuttia juoksua viime viikolla ja akilles ei ole kummemmin suuttunut. Pisin lenkki tuli vielä metsän puolella suunnistaen ja voin kertoa, että puolen vuoden pakkosuunnistuslevon jälkeen sekä metsäjuoksu että kartanluku oli helpossakin maastossa ”hiukan” tahmeaa. Muuten pidemmät treenit on tullut sitten vedeltyä lähinnä Heinola-Lahti-Asikkala -akselilla rullaillen ja välillä Hollolan kirkonkylällä kurvaillen. Hitaasti kohti suurempia harppauksia, vielä vedellään tipuaskelin eteenpäin.

Ihanaa kevättä Pusu

 

 

Scroll to Top