Menox sano Annie Lennox

Nokkosia, piikkipuskaa ja muuta p*skaa. Kävin pitkän matkan harjotusmaastossa aamupäivällä, eikä se sen häävimmäksi ole muuttunut parin viikon takaa. Treenivauhdilla nämä MM-kisamaastot ei vaan ole mitään joka suunnistajan unelmaa. Kisavauhdissa onneksi naisen korkusten nokkospeltojen läpi pusketaan vaan, eikä haavoja ruveta nuolemaan kuin vasta maalissa. Keskarin maastokaan ei mallimaastojen puolesta näyttäis olevan mitään kiitorataa. Tosin hidasteet ja maapohja on vaan eri syistä haastavia. On kivenmurikkaa, lepikkoa ja kaatunutta puuta. Taistella saa sielläkin. Mutta jos olisin hienohelma, niin ehkä sitten vaan keskittyisinkin Lausannen kampusalueella ja rantaidyllissä käytävään sprinttiin, mutta ne tsempalothan multa jää huomenna kokonaan pois ja lähden vaan nauttimaan yleisön seassa. Eikä edes harmita tällä kertaa ja toivottavasti ei huomennakaan.

Noh, toki yleensä finaalimaastoista pyritään löytämään niitä hienoimpia paikkoja ja meikäläisen lähtöpaikoilla ne pahimmat puskikotkin on jo tallottu juostavammiksi. Luultavasti metsiköiden ja laidunten rikkomasta keskarista tulee hienoa ja pitkästä matkastakin ainakin vaihtelevan mukavaa. Että eikun menox vaan. MM-kisat on muuten aina sellanen kamalan ihana asia. Toisaalta ahistaa ja jännittää, toisaalta näiden takiahan sitä treenataan, että saa näyttää, minkälaisella paikalla se kaappi seisoo. Huomenna siis sprintin karsinnat ja finaalit ja ylihuomenna pääsee Mintunkin kintut irti pitkän matkan karsinnassa. Tässä tärkein linkki kotikatsomolle: kisasivut, joista löytyy varmasti online seurannat gps mukaan lukien. Yle TV 2 lähettää huomenna sprintin suorana ja ens lauantain viesti tulee myös, mutta ilmeisesti tiistain keskari ja torstain pitkä tulee koostetyyppisenä lähetyksenä samalta kanavalta. Yle:n suunnistusotsikointia voitte seurata täältä. Myös Hevoskuurissa ja World of O.ssa pysytään ajantasalla.

Lippu liehumaan!

Minna

Scroll to Top