Viimesiä viedään

Kauden vika leiri- ja kisasetti on kohta ohi. Tsekeissä Liberecissä tuli keskarilta hopeeta ja pitkän takaa-ajossa keulapaikka, joten huomiseen keskimatkan ja sunnuntain sprintin mc-finaaliin on aika iisibiisiä polkasta. Tsekin gepsit ja muut härpäkkeet voi kurkkia vielä kisasivuilta. Ja pakko mainita, että vaikka voitto tulikin takataskuun, niin ei toi ihan reilua peliä toi takaa-ajo ole. Vähän sama kun menis vetämään latuja muille hiihtokisoissa, kun takana tulevat juoksee lähinnä selkiä kiinni.

Viime viikko reenailtiin siis löysillä tehoilla ens vuoden MM-kisojen maastotyyppejä tutkaillen. Perustierallia karhunvatukkaviteliköillä höystettynä on tarjolla pitkällä matkalla. Keskarilla on sitten sellasta puoliks pohjoismaalaista ja puoliks sveitsiläistä rinnettä.

Eilen käytiin mallisuunnistamassa (kartta) huomisen keskaria varten ihanissa lehmänlaidunrinteissä ja kohta lähetään tyttöjen kanssa mallailemaan sprinttiä ja kattelemaan kaupunkia. Näissä citykisoissa, kun saa ilman karttaa kujuilla vähän kisakujiakin aina, että kaikki voi lähteä samalta viivalta. Kokonaiskupissa mulla ei oikein ole mahiksia, mutta pitää silti yrittää kyntää tietä lähelle kärkeä edes. MC-sivut on täällä. Liveseurantaakin on tarjolla.

Reiska heilumaan vielä siis pari kertaa ja sitte jonkunnäköselle syystauolle. Vaikka eipä mulla mitään suurta painetta lomalle ole. Luultavasti kiertelen ainakin Kurkokuppia Jyväskylän seudulla. Siis yösuunnistan keskiviikkosin talven kynnykselle asti.

PS: Kansainvälinen liitto yrittää ilmeisen kovasti muuttaa meidän lajia muka tv-ystävällisempään suuntaan. Me urheilijat (ja aika moni muukin suunnistuksesta ymmärtävä) ollaan vaan vähän eri mieltä siitä, miten lajiamme pitäisi kehittää. Siksipä kokoonnuttiin arvovaltasella porukalla viime viikon maailman cupin jälkeen laatimaan pientä kirjelmää. Siitä voitte lukea enemmän täältä.

Scroll to Top