Sulatusta

Sveitsin auringosta on palattu tänne Suomen vielä liian lumisiin pusikoihin. Vatsatauti alkaa pikkuhiljaa taittua paremmaksi, mutta leiri nyt meni ihan viemäriin. Ruoansulatus on siis toimnut paremmin kuin lumen. Vaikka viikon pituinen öllömöllöolo onkin vienyt aika hyvin tehot noista lihaksista, niin eilen ja tänään on tullut jo tehtyä sellasta vatsaystävällistä liikuntaa. Olen taas jäänyt sponsorihommia varten Asikkalaan ja eilen hölkkäilin aamulenkiksi ensin vaaliuurnille. Iltapäivällä pääsin testaamaan lakaistuja pyöräteitä kivan aurinkoisessa kelissä. Pyöräilykin on näin keväällä ihan kuin uusi harrastus, vaikka sitä onkin koko talven tehnyt kouluun ja takasin. Tänään jatkoin peruspöllöilyä pitkällä sauvahölkällä. Sauvat on hyvä ottaa mukaan siksi, että tulee sitten välillä käveltyä ylämäissä. Näin lintubongarin tyttärenä tuli tietysti matkalta havaittua ekat kurjet, yksi hiirihaukka ja luultavasti myös tuulihaukka. Tähän aikaan pitäis myös isukin kanssa lähteä kuuntelemaan pöllöjen keväthuhuiluja. Se on aina ollu aika hauskaa puuhaa.

Jyväskylään asti en ehdi ollenkaan vielä tällä viikolla, koska Silja-Rastien ja Huippuliigan siirryttyä keväisempään ajankohtaan, me päätettiin lähteä viettämään naatiskeluviikonloppua Anttolanhoviin. Pitänee etsiä Savon mukavista kalliorinteistä ne eteläisimmät, että pääsee sitten vähän mettänkin puolelle. Siellä sitten taas herkutellaan seisovien pöytien ääressä ja keräillään takasin voimia. Puolentoista viikon päästä olis paree ollakin jo sitten iskukykynen, koska Finnspringissä vedellään normimatkaa. Nyt vaan iso mollottava aatrinko tappamaan loputkin lumiukot ja lisää lämpöä tonne ulos, että pääsee sitten kotona vaikka laittelemaan jo terassia kuntoon.

Hitsi, että tää kevät on silti hienoa aikaa. Friikkinä kyttään säätiedotuksia ja tietty ojanvarsista niitä ekoja leskenlehtiä.

Sulavaisin terveisin,

Minna

Scroll to Top